TRENING FØR LARVIKSLØPET

av: Robert Rognli Kilde: ØP

I skrivende stund er det seks uker til årets Larviksløp og tiden er knapp for deg som tenker på å snøre på deg joggeskoa og ta turen fra Stavern til Larvik. Allikevel er det mye du kan gjøre med formen fram til start. Tar du utfordringen? Larviksløpet er et mosjonsløp for alle enten du jager etter ny personlig rekord eller har som mål å gjennomføre de åtte kilometerne med stil. For alle er treningsprinsippene de samme.

 

Det handler om å gi kroppen riktig trening slik at du gradvis utvikler bedre form. Derfor må treningen ta utgangspunkt i den formen du er i nå. Fram til løpet vil jeg presentere ukentlige programmer som gir deg noen råd om hvordan du bør trene. Et program er rettet mot nybegynnere som er relativt utrent og har liten erfaring med regelmessig løpstrening. Det andre programmet er for mosjonister som trener 2-4 ganger per uke.

 

For mange er løping en ensidig og lite spennende treningsform, men min påstand er at med enkle grep kan treningen både bli morsom og by på gode opplevelser. Det viktigste er at du gjennomfører trening som er tilpasset ditt eget nivå. Det har lite for seg å stå med blodsmak i munnen etter første treningsøkt. Det er en myte at treningen må være hard for å ha effekt. Du kan se på kroppen din som en motor. Det har liten hensikt å sette turbo på en motor med lav ytelse. Det samme gjelder kroppen din, den vil ikke kunne nyttiggjøre seg slik trening ennå. Du må ha et grunnlag. Samtidig er det mye lettere å motivere seg for trening som du føler at du behersker. Dette vil gi deg selvtillitt.

 

Å ha faste rutiner rundt treningen er viktig for at du skal kunne gjennomføre programmet. Planlegg hvilke dager og når på dagen du skal trene. Her må du være litt hard mot deg selv og gjennomføre treningen som planlagt. Uten rutiner er det lett for at andre ting kommer i veien. Du må sørge for å gi deg selv tid til å trene. Trening tar ikke hele kvelden og du er nydusjet og klar for nye gjøremål etter 1 til 1,5 timer. Jogging blir fort kjedelig hvis du løper den samme løypa hver gang. I Larvik har vi fantastiske områder å løpe i. Kom deg ut i naturen og prøv ut nye steder. For meg personlig er turen halve opplevelsen. Det er herlig å stoppe opp for å skue utover havet eller å betrakte lyset i skumringstimen. Ingenting slår det. Det er fint å ha noen å trene sammen med. Få med deg noen venner og ta denne utfordringen sammen. Det vil være lettere å motivere seg og terskelen for å droppe en økt blir høyere når du vet at de andre står og venter på deg.

 

 Å ha et mål med treningen er viktig og således kan Larviksløpet være ditt første mål på veien. Du må selv sette deg et mål og motivasjonen må komme innenfra. Målet er like viktig om det er å fullføre løpet eller å  løpe fortere enn noen gang. Du kan nå ta det første steget på veien.

PARTNERE

SPONSORER

Arr: Larvik Turn & IF

Copyright © 2024

Arr: Larvik Turn & IF Copyright © 2024